MICHELINE DE WAELE - 33 jaar – woont in Oudenaarde
Meester in de Muziek (onderscheiding), Master Directie (onderscheiding), Diploma Leraar (onderscheiding),
leerkracht Ninove-Ronse-Oudenaarde 

Op 18-jarige leeftijd trok Micheline naar het Koninklijk Conservatorium te Brussel om zich te specialiseren in het bespelen van de dwarsfluit. Micheline volgde reeds tal van actieve masterclasses. Naast de fluitlessen kreeg Micheline aan het conservatorium ook les in kamermuziek, piccolo, harmonieleer en directie.

Na een 4-jarige opleiding aan de academie te hebben gevolgd, besloot zij zich verder te specialiseren in het dirigeren van het harmonie orkest. In 2015 werd Micheline toegelaten aan het Lemmensinstituut te Leuven in de directieklas van Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

In juni 2020 rondde Micheline deze opleiding af met onderscheiding en behaalde het diploma ‘Master in de HaFaBra-directie’.

Momenteel is Micheline aangesteld als vaste dirigent bij 'De Verenigde Vrienden' uit Melden (Oudenaarde) en sinds juli 2023 bij onze Muziekvereniging Bellegem, zowel voor de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen Bellegem als de Jeugdharmonie Fantasia Bellegem.  Als freelance fluitiste wordt Micheline regelmatig gevraagd om te versterken bij verschillende orkesten. In 2019 ging Micheline mee met Helmut Lotti en ‘de Golden Symphony Orchestra’.

Micheline houdt van het bespelen van de dwarsfluit en doet dit ook regelmatig helemaal solo. Verkleed als ‘Fluitende Fee’, kan je haar soms vinden op braderieën of privé feestjes waar ze de mensen betovert met magische klanken.