Muziekvereniging Bellegem bestaat momenteel uit 3 orkesten: een instaporkest "De Fantasietjes" voor beginnende muzikanten; Jeugdharmonie Fantasia, gericht op jongere muzikanten (tot 25 jaar) die al wat muzikale ervaring hebben, en De Sint-Leonardszonen, een orkest voor jong en oud met voldoende muzikale bagage. Heb je zin om mee te spelen met één van deze orkesten, of heb je kinderen die graag zouden meespelen, spring gerust even binnen tijdens een repetitie, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Fantasietjes is het instaporkest van onze vereniging, gericht naar beginnende muzikanten. Muzikanten zijn welkom vanaf het moment dat ze de eerste noten kunnen spelen op hun instrument tot ze het einde van de lagere graad (of gelijkwaardig) bereiken. De repetities gaan door op vrijdag van 17u45 tot 18u45.

Jeugdharmonie Fantasia is er voor de jeugdige muzikanten, die al wat muzikale bagage hebben (vanaf graad M1 of gelijkwaardig). De jeugdharmonie bestaat momenteel uit een 50-tal muzikanten en repeteert elke vrijdagavond van 19u00 tot 20u00. Voor leerlingen van het conservatorium gelden de repetities van Fantasia ook al alternatieve leercontext (ALC) voor het groepsmusiceren. 

De Sint-Leonardszonen is het harmonieorkest van onze vereniging, waar jong en oud bij kunnen aansluiten mits ze voldoende muzikale bagage hebben (vanaf graad H1 of gelijkwaardig). Het orkest bestaat momenteel uit en 60-tal muzikanten en repeteert wekelijks op vrijdagavond van 20u15 tot 22u00.