De Fantasietjes is het instaporkest van onze vereniging, gericht naar beginnende muzikanten. Muzikanten zijn welkom vanaf het moment dat ze de eerste noten kunnen spelen op hun instrument tot ze het einde van de lagere graad (of gelijkwaardig) bereiken. De repetities gaan door op vrijdag van 17u45 tot 18u45.

Het debutanten-ensemble "De Fantasietjes" werd opgericht in het jaar 1999 met als doelstelling het geven van orkestervaring aan de allerjongste muzikantjes van 9 tot 12. Dit orkest bestaat uit een constant wisselende groep van jonge muzikantjes en telt momenteel een 20-tal leden. In dit orkest wordt de muzikanten aangeleerd hoe ze samen muziek kunnen maken in een orkest. De repetities van het debutanten-ensemble vinden plaats elke vrijdag van 17u45 tot 18u45 en worden geleid door Laurens Jonckheere.

Laurens Jonckheere (°1997) studeerde klarinet aan de academie van Waregem. Na het winnen van de laureatenprijs van de stad voor beste student ging hij klarinet studeren bij E. Vanoosthuyse in het conservatorium van Gent. Daarnaast volgt hij directielessen bij B. Picqueur en D. Bracke, eveneens in Gent. Laurens is spelend lid van verschillende ensembles en verenigingen. Recentelijk werkte hij ook mee met verscheidene orkestprojecten, waaronder het Frascati Symphonic en het Euregio Jeugdorkest.